HET VERHAAL VAN Het Ster College opent voor mij meer deuren in de toekomst

Rob Wilms is 23 jaar, woont in Tilburg en werkt in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg als operatieassistent. Hij gaat elke dag met plezier naar zijn werk, maar studeren blijft kriebelen. “Ik wil niet dat mijn werk als operatieassistent, hoe leuk deze functie ook is, op mijn 23ste mijn eindstation is. Mijn ambities reiken verder”, vertelt Rob.

Na wat omzwervingen kwam Rob terecht bij het Ster College, een school voor voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo). Op het vavo kunnen volwassenen een vmbo-tl-, havo-, vwo-diploma of deelcertificaten voor bepaalde schoolvakken halen. “Op mijn 17e heb ik mijn havodiploma gehaald en ik had toen werkelijk nog geen idee wat ik wilde. Na wat omzwervingen en verkeerde studiekeuzes, heb ik aan de Fontys mijn hbo-studie Verpleegkunde-Technische stroom afgerond. En daarna ben ik gaan werken als operatieassistent in het ziekenhuis. Een ontzettend uitdagende baan waar ik nog elke dag leer. Maar ik wil meer. Ik heb meer in mijn mars en wil er zoveel mogelijk uit halen”, aldus Rob.

Horizon verbreden

Daarom besloot Rob vier exacte vakken, natuurkunde, scheikunde, wiskunde en biologie, op vwo-niveau te halen op het vavo en zo zijn horizon te verbreden. Hij is een typische herprofileerder, die op het Ster College, met maatwerk onderwijs, zijn keuzeopties vergroot. “Het Ster College opent voor mij meer deuren in de toekomst. Met mijn certificaten op vwo-niveau en mijn ervaring als operatieassistent, kan ik bijvoorbeeld starten aan de studie geneeskunde, een technische richting of een combinatie van deze twee. Met enkel een havodiploma kan dit niet. Hoewel ik lang niet heb geweten wat ik wilde, is me door de jaren heen wel duidelijk geworden dat het iets in de zorg gaat zijn. Inmiddels heb ik drie van de vier vakken met succes afgesloten. Het laatste vak, biologie, hoop ik dit jaar af te sluiten”, vertelt hij.

En dan? “Dat gaan we zien. Ik ben nog niet klaar. Ik wil de komende jaren in mezelf investeren. En of dat de universiteit gaat worden of bijvoorbeeld een jaar naar het buitenland als operatieassistent, dat weet ik nog niet. Maar stilstaan is voor mij een ‘no go’! Er komt vast iets op mijn pad wat ik met beide handen zal aangrijpen.”

Ster College

Overweeg je om weer te gaan studeren? Kom dan op 9 maart tussen 19.00 en 21.00 uur langs op de informatieavond van het Ster College aan Sterrenlaan 6 in Eindhoven en krijg heldere informatie over de mogelijkheden, ons onderwijs en het leerklimaat.

TERUG NAAR HOME