HET VERHAAL VAN Herprofileerder Mats Smits Door nieuwe vakken ontdekt wat ik écht leuk vind

“Toen ik op 17-jarige leeftijd de middelbare school verliet met mijn diploma met E&M-profiel, wist ik totaal niet wat ik moest doen. Geen enkele studie die ik kon volgen met mijn vakkenpakket, sprak me echt aan. Na een tussenjaar en een verloren halfjaar bedrijfseconomie, besloot ik om mijn profiel te herzien op het Ster College. Daar ging ik scheikunde, natuurkunde, biologie en wiskunde B volgen, om toegang te krijgen tot compleet andere studiesectoren. Ogenschijnlijk leek biologie studeren me wel wat, maar ik had me voorgenomen pas een definitieve keuze te maken als ik van al deze vier nieuwe vakken een goede indruk gekregen had.

Dit jaar op het Ster College beviel me erg goed. Ondanks dat het inmiddels vijf à zes jaar geleden was dat ik deze vakken voor het laatst gehad had in de onderbouw, ben ik met hard werken prima door de bovenbouw heen gekomen. Dit was niet in het minst te danken aan de begeleiding van het Ster College. Het contact met de docenten was erg persoonlijk, de begeleiding aandachtig. Het tempo lag hoog, dat was vooral in het begin erg intensief en wennen. Gelukkig stond er altijd iemand klaar op het Ster College waar ik bij terecht kon als het me zelf allemaal even niet meer lukte.

Uit het relatief weinige aantal uren dat ik aanwezig moest zijn op school, haalde ik zoveel voldoening en motivatie, dat mijn best doen voor school geen enkel probleem was, terwijl ik daar op de middelbare school wel regelmatig problemen mee gehad had. Ik heb dit jaar op het Ster College echt ervaren als een prettig jaar vol voldoening.

Op het einde van het jaar was ik gewend aan het hoge tempo, een stuk wijzer op het gebied van de technische vakken en had ik voor ogen wat ik wilde gaan studeren. Omdat scheikunde me op het Ster College het meest beviel en het best afging, heb ik voor Chemical Engineering gekozen aan de TU/e. Dit voelt eindelijk als de juiste keuze.”

TERUG NAAR HOME