HET VERHAAL VAN Sven Brethous Ik had geen verwachtingen, maar werd positief verrast

“School is nooit mijn sterkste punt geweest. Dit had verschillende redenen waarvan de voornaamste reden was: het contact/de barrière tussen leerling en leraar op mijn middelbare school. Na vijf jaar strijd en telkens met de hakken over de sloot over te zijn gegaan naar de volgende klas heb ik wegens familie omstandigheden en frustratie van de manier van lesgeven hiervoor gekozen om in 2020, een aantal maanden voor de examens, te stoppen met de havo. Ik zag het niet zitten om destijds mijn examens in te gaan.

Ik besloot een jaar te gaan werken bij een autobedrijf. Hoewel ik het leuk vind om met auto’s te werken, merkte ik toch al gauw dat dit niet is wat ik voor de rest van mijn leven wilde doen. Ik heb lang rondgekeken naar verschillende mbo-opleidingen en hier en daar ergens aangemeld, maar ik kon niets vinden wat mij echt aansprak en interessant leek. Daarom besloot ik alsnog de havo af te maken en zodoende ben ik op het Ster College terechtgekomen.

Zonder al te veel verwachtingen ging ik naar het Ster College, maar ik werd hier al gauw positief verrast. Docenten zijn erg vriendelijk en bekommeren zich om het welzijn van hun leerlingen. Dit motiveert leerlingen ook om zich te herpakken en de schouders eronder te zetten omdat je weet dat de docent er voor je is.

De afgelopen 5 jaar op de havo heb ik nooit geweten wat ik wilde doen na het behalen van mijn diploma. Ik heb op het Ster College mijn echte interesses ontdekt en deze liggen in het rekenen, de economie en creatief denken. Als ik mijn diploma op het Ster College heb gehaald wil ik de opleiding HBO Business Innovation op Avans hogeschool in Den Bosch gaan volgen.”

TERUG NAAR HOME