Inburgering 1
Inburgering 2

Leren met begeleiding

Dit traject van Summa & Bedrijf leidt op tot een mbo-diploma in de logistiek, techniek of zorg. Het traject is voor mensen die extra begeleiding nodig hebben, bijvoorbeeld bij het leren van de Nederlandse taal.
Leren met begeleiding

Toetsing in het kader van de wet IKK

De wet IKK vermeldt dat de inzet van stagiaires en medewerkers die nog niet voldoen aan de eisen voor minimum taalniveau voor beroepskrachten, moet worden beperkt. Daarom organiseert het Ster College taaltoetsingen voor kinderopvangorganisaties die gericht zijn op het voldoen aan deze taaleisen.
Toetsing in het kader van de wet IKK

 

Training voor taalvrijwilligers

Als taalvrijwilliger maak je met jouw steun, enthousiasme en betrokkenheid het verschil in iemands leven. Of je nu actief bent als taalmaatje, taallessen verzorgt of advies geeft. Door jouw inzet geef je iemand de kans om zijn of haar basisvaardigheden te verbeteren, zoals lezen en schrijven, rekenen of omgaan met de computer.

Maar hoe zorg je er voor dat je mensen op de juiste manier begeleid bij het leren lezen, schrijven, spreken en luisteren? Hoe bereid je een les voor? Waar haal je inspiratie voor nieuwe werkvormen vandaan? En hoe voorzie je iemand die de taal (beter) willen leren van een goed passend advies?

Om je hierbij te ondersteunen en te begeleiden, hebben we met onze partners een scholingsplan voor vrijwilligers uit de regio Zuidoost Brabant opgesteld. Alle taalvrijwilligers die actief zijn in deze regio kunnen gebruikmaken van een uitgebreid trainingsaanbod, variërend van een basistraining tot een training op maat.

Klik hier voor onze trainingen voor taalvrijwilligers