Trainingen taalvrijwilligers

Scholingsaanbod taalvrijwilligers arbeidsmarktregio Zuidoost Brabant.

Als taalvrijwilliger maak je vaak het verschil in iemands leven. Of je nu actief bent als taalmaatje, taallessen verzorgt of mensen advies geeft in een taalhuis of taalpunt…Door jouw inzet geef je iemand de kans om zijn of haar basisvaardigheden te verbeteren, zoals lezen en schrijven, rekenen of omgaan met de computer.

Maar hoe zorg je er als taalvrijwilliger voor dat jouw deelnemers op de juiste manier worden begeleid bij het leren lezen, schrijven, spreken en luisteren? Hoe bereid je een les voor? Waar haal je inspiratie voor nieuwe werkvormen vandaan? En wat heb je nodig om mensen die de taal (beter) willen leren een goed passend advies te kunnen geven?

Om je hierbij te ondersteunen en te begeleiden, hebben we als partners die zich inzetten voor het voorkomen en bestrijden van laaggeletterdheid (o.a. Ster College, Stichting Lezen & Schrijven, Bibliotheek Eindhoven, gemeente Eindhoven en taalhuizen uit de regio) een scholingsplan voor vrijwilligers uit de regio Zuidoost Brabant opgesteld. Alle taalvrijwilligers die actief zijn in deze regio kunnen gebruikmaken van een uitgebreid trainingsaanbod, variërend van een basistraining tot een training op maat.

Trainingen taalvrijwilligers

Benieuwd naar het trainingsaanbod? Klik hier voor een korte beschrijving van de verschillende trainingen.

Aanmelden

Heb je een geschikte training gevonden? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Meer informatie?

Wil je graag meer weten? Of heb je een vraag? Neem dan gerust contact op met Esther de Poorter, taalnetwerkcoördinator.

Telefoon: 06-46047559
E-mail: e.de.poorter@eindhoven.nl